Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(34)
Forma i typ
Książki
(34)
Publikacje dydaktyczne
(6)
Publikacje naukowe
(5)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(27)
tylko na miejscu
(12)
Placówka
Wypożyczalnia dla dorosłych
(27)
Czytelnia naukowa
(12)
Autor
Czarniecka-Skubina Ewa
(2)
Grzesińska Wiesława
(2)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(2)
Myszkowska-Ryciak Joanna
(2)
Rosiak Elżbieta
(2)
Trafiałek Joanna
(2)
Wasilewska Ewa
(2)
Włodarek Dariusz
(2)
Bawa Halilu Saeed
(1)
Bobola Agnieszka
(1)
Bocheński Cezary Ignacy
(1)
Bortnowska-Bareła Barbara
(1)
Bryłka Jerzy (1941- )
(1)
Bujko Jacek
(1)
Bučko Ján
(1)
Dróżdż Bogdan
(1)
Ducki Janusz
(1)
Długozima Anna
(1)
Gajewska Danuta
(1)
Gawryszewska Beata
(1)
Gromadzka-Ostrowska Joanna
(1)
Górska-Warsewicz Hanna
(1)
Hamułka Jadwiga
(1)
Jaworska Danuta (nauki techniczne)
(1)
Jałosińska Małgorzata Alicja
(1)
Jałowiecki Piotr
(1)
Kaca Edmund (1948- )
(1)
Kajak-Siemaszko Katarzyna
(1)
Kazimierczak Renata
(1)
Klepacki Bogdan (1953- )
(1)
Kmiecik Dominik
(1)
Kolanowski Wojciech
(1)
Korczak Józef (1951- )
(1)
Korzeniowska-Ginter Renata
(1)
Kowalczuk Iwona
(1)
Kozłowska Lucyna
(1)
Krogulec Teresa
(1)
Królikowski Jeremi Tomasz (1943- )
(1)
Królikowski Tomasz (technolog żywności)
(1)
Lange Ewa
(1)
Latoch Agnieszka
(1)
Leszczyński Krzysztof (nauki techniczne)
(1)
Manteuffel-Szoege Henryk
(1)
Mitek Marta
(1)
Niemirowicz-Szczytt Katarzyna (1949- )
(1)
Nowacka Wiesława
(1)
Olszewska Agnieszka Anna
(1)
Orłowski Arkadiusz
(1)
Ozimek Irena
(1)
Papierowska Ewa
(1)
Parczewska-Plesnar Bożena
(1)
Parlińska Maria
(1)
Parliński Jacek
(1)
Pawluśkiewicz Bogumiła
(1)
Piekut Kazimierz
(1)
Piądłowska Katarzyna
(1)
Pożarowszczyk-Bieniak Magdalena
(1)
Przybylski Wiesław
(1)
Raszkiewicz Henryk
(1)
Rokicki Tomasz (ekonomia)
(1)
Rothimel Beata
(1)
Rutkowska Jarosława
(1)
Rybak-Niedziółka Kinga
(1)
Rykała Ewa
(1)
Rylke Jan
(1)
Różańska Anna
(1)
Skibińska Maja
(1)
Stasiak Dariusz M
(1)
Szatyłowicz Jan (1963- )
(1)
Szejba Daniel
(1)
Słowiński Mirosław
(1)
Toeplitz Zuzanna
(1)
Tomaszewska Marzena (nauki rolnicze)
(1)
Tyburski Józef
(1)
Wachowicz Ingrid
(1)
Wasiak-Zys Grażyna
(1)
Wawrzyniak Agata
(1)
Wieczorek Celina
(1)
Więckowska-Bryłka Ewa
(1)
Wlazło-Malinowska Karolina
(1)
Wojdalski Janusz
(1)
Wyleżałek Joanna
(1)
Wysocki Jerzy (geodezja)
(1)
Zielińska Dorota (technolog żywności)
(1)
Świetlikowska Krystyna
(1)
Żakowska-Biemans Sylwia
(1)
Żarska Barbara
(1)
Żbikowska Anna
(1)
Życzyński Andrzej
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(19)
2000 - 2009
(15)
Okres powstania dzieła
2001-
(7)
Kraj wydania
Polska
(34)
Język
polski
(34)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(6)
Architekci krajobrazu
(1)
Temat
Żywność
(5)
Architektura krajobrazu
(3)
Dietetyka
(2)
Gastronomia
(2)
Statystyka
(2)
Agrotechnika
(1)
Agroturystyka
(1)
Antropologia miasta
(1)
Arkusz kalkulacyjny
(1)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Bhp
(1)
Biomasa
(1)
Biomateriały
(1)
Biopaliwa
(1)
C++
(1)
Celuloza
(1)
Chemia analityczna
(1)
Chemia fizyczna
(1)
Choroby ludzi
(1)
Deszczownie
(1)
Drobnoustroje
(1)
Dziecko trudne
(1)
Edukacja prozdrowotna
(1)
Ergonomia
(1)
Excel
(1)
Fotogrametria
(1)
Gady
(1)
Geomatyka
(1)
Higiena
(1)
Hotelarstwo
(1)
Inżynieria środowiska
(1)
Jakość żywności
(1)
Krajobraz kulturowy
(1)
Kucharstwo
(1)
Lignina (bot.)
(1)
Miasta
(1)
Mikrobiologia
(1)
Młodzież trudna
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Odpoczynek
(1)
Ogródki działkowe i przydomowe
(1)
Organizmy transgeniczne
(1)
Paliwa płynne
(1)
Poznanie
(1)
Profilaktyka zdrowotna
(1)
Programowanie obiektowe
(1)
Programy komputerowe
(1)
Promocja zdrowia
(1)
Przedsiębiorstwo
(1)
Płazy
(1)
Rolnictwo ekologiczne
(1)
Semiotyka
(1)
Silniki spalinowe
(1)
Smary
(1)
Statystyka opisowa
(1)
Surowce roślinne
(1)
Sztuka ogrodowa
(1)
Technologia żywności
(1)
Transport towarowy
(1)
Turystyka
(1)
Urbanistyka
(1)
Usługi
(1)
Wieś
(1)
Zakłady poprawcze i wychowawcze
(1)
Zdrowie publiczne
(1)
Zootechnika
(1)
Żywność transgeniczna
(1)
Temat: czas
1989-
(3)
2001-
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(9)
Podręcznik
(5)
Opracowanie
(1)
Podręczniki
(1)
Rysunek
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Ćwiczenia i zadania
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
Rolnictwo i leśnictwo
(2)
Architektura i budownictwo
(1)
Biologia
(1)
Chemia
(1)
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Transport i logistyka
(1)
34 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 66/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 54 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Podstawy dietetyki / pod red. Jacka Bujko. - Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2006. - 236, [1] s. ; 24 cm.
Autor
Temat
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 73/74 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 71/72 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podręcznik zawiera istotne zagadnienia dotyczące współczesnej ochrony i promocji zdrowia, w tym związane z uzależnieniami od tzw. środków psychoaktywnych nowej generacji, psychologicznych aspektów rozwoju osobowości i zaburzeń tego rozwoju wynikających z nadmiernego przywiązania do nowych technologii, jak też nowych zaburzeń odżywiania, które pojawiły się stosunkowo niedawno. Przedstawiono nowe podejście do zagadnień związanych z dietoprofilaktyką i dietoterapią chorób metabolicznych i nowotworowych, schorzeń neurodegeneracyjnych oraz układu krążenia i układu kostnego. Poruszone zostały zagadnienia dotyczące aktualnych zagrożeń spowodowanych chorobami pasożytniczymi i odzwierzęcymi (m.in. boreliozą i bąblowicą) oraz zanieczyszczeniami środowiska (smog). Zaprezentowano również nowe podejście do zagadnień związanych z zarażeniem wirusem HIV i terapią antyretrowirusową oraz podstawami udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej. Mamy nadzieję, że pozycja ta zainteresuje nie tylko studentów wydziałów zajmujących się żywieniem człowieka, ale także studentów medycyny, nauk o zdrowiu oraz wszystkich, którym bliskie są poruszane w niej zagadnienia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 004 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Higiena produkcji żywności rozumiana jest jako stworzenie warunków do produkcji wyrobów o odpowiedniej jakości zdrowotnej, czyli przede wszystkim bezpiecznych z punktu widzenia zdrowia konsumenta. Bezpieczeństwo żywności (food safety) jest priorytetowym zagadnieniem na świecie, a w krajach Unii Europejskiej - głównym tematem nowych regulacji prawnych i przeznaczonych do finansowania projektów badawczych (6. Program Ramowy). Odpowiedzialność za higienę produkcji żywności ponosząjej producenci, tak więc znajomość tych zagadnień przez nich jest niezbędna.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 66/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 50 (1 egz.)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 50 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 66/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 796/799 (1 egz.)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 338.48 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej